Biudžetinė įstaiga, kodas juridinių asmenų registre 290532510, Lieporių g. 2, LT-78244 Šiauliai Tel./faks. (8 41) 552748, 8 695 07264, el. p. sauletekis@sauletekis.lt

Komanda „Jau“Komanda „Jau“

Prisistatymas >>>

Visi susirinkome šį saulėtą pirmadienį į gimnaziją. Jau 8 val. ryto mūsų laukė L. Jokubauskienė, R. Gečas ir V. Šalavėjus. Visi su gera nuotaika kibo į darbą. Visų pirma susikūrėme savo projekto taisykles, kurių stengsimės laikytis iki pat „Paparacų“ galo. Vėliau, nieko nelaukdami, burtų keliu susiskirstėme į dvi komandas, kurios visą savaitę draugiškai konkuruos tarpusavy. Kiekvienoje komandoje yra po septynis kūrybingus ir kupinus naujų minčių gimnazistus.
Atskiros komandos išsiskirstė ir nedelsiant pradėjo darbus. Turėjome sugalvoti pavadinimą, prisistatymą, stebėti mokykloje vykstantį fizikų ir chemikų renginį bei dalyvauti diskusijoje.
Mūsų komanda nuo šiol vadinsis „Jau“. Kiek girdėjome, mūsų priešininkai pasivadino „Lucky 7“, mes vis dėlto esame labai smalsūs ir „pašniūkštinėjome“ priešininkų komandą. O  šis mūsų komandos pavadinimas kilo galvojant apie mūsų mokyklos kelią gimnazijos link, nes šiais metais pagaliau mūsų mokykla tapo „Saulėtekio“ gimnazija. Taigi, mūsų pavadinimas atspindi ilgo kelio rezultatą, kaip ir mūsų fotosesija. Ji atspindi veržimąsi tikslo link (mokykla tampa gimnazija).
Tad šiandien mūsų paskutinis darbas buvo diskusija, padiskutavę apie gimnaziją visi baigėme pirmadienio darbus.

„Jau“ komanda

Fizikų ir chemikų renginys

Šiandien „Jau“ komanda apsilankė gimnazijoje vykusiame fizikos ir chemijos studentų renginyje. Studentai bandė sudominti gimnazijos mokinius įvairiais fizikos ir chemijos ekspermentais. Jie prie mūsų akių gamino šaldytus užkandžius, t.y. sausainius, guminukus, netgi šaldytus bananus.
 Mokiniai buvo labai susidomėję ekspermentais su skystu azotu, kurie sudomino netgi mokytojus. Studentai atsivežė, kaip jie patys pavadino, Aladino lempą. Tai didelis termostatas, pripildytas skystu azotu. Jie pylė azotą į didelį puodą, bet prieš tai parodė, kaip jų fakultete valo grindis: tiesiog pila azotą ant grindų. Pats įspūdingiausias eksperimentas buvo su tuščiu plastikiniu buteliuku, į kurį buvo įpilta azoto. Po keliolikos minučių šis buteliukas išsipūtė ir galų gale sprogo. Visi mokiniai buvo labai nustebę ekspermentu.

„Jau“ komanda


Debatai

Šiandiena po mūsų pietų 13.00 val. turėjome diskusijų valandėlę, kurioje diskutavome apie gimnaziją. Mus taip pat fotografavo bei filmavo mūsų paparacų komandos.
 Abi komandos „Jau“ ir „Lucky 7“ diskutavo aktualiais gimnazijos klausimais, kuriuos mums uždavinėjo V. Šalavėjus ir L. Jokubauskienė.  Klausimų ir diskusijų buvo daug. Ar reikia uniformų? Kai turėtų atrodyti gimnazistas? Ko trūsta mūsų gimnazijoje? Ir pan. Išgirdome daug idėjų, nuomonių, pasisakymų. Pokalbiai buvo labia įdomūs, komandos diskutavo, reiškė savo nuomonę ir norus gimnazijos labui. Turėjome labai įdomų „pokalbių šou“.
Diskusijos pabaigoje padarėme išvadą, jog gimnazistas turėtų būti mandagus, siekti dar geresnių mokymosi rezultatų, tolerantiškas savo draugams bei mokytojams.

„Jau“ komanda




















Socialiniai partneriai



Facebook

Paieška





Vardadieniai
Šiandien vardadienius švenčia

Manvydas
Almamtė
Bertoldas

Lankomumas
Detaliau >>>

Egzaminatorius