Biudžetinė įstaiga, kodas juridinių asmenų registre 290532510, Lieporių g. 2, LT-78244 Šiauliai Tel./faks. (8 41) 552748, 8 695 07264, el. p. sauletekis@sauletekis.lt

Ugdymo karjerai centre teikiamos paslaugos:

Ugdymo karjerai centre ugdomos ir tobulinamos karjerai svarbiausios kompetencijos. Centras siūlo mokiniams užsiėmimus, karjeros pamokas, seminarus, kurių metu jie susipažįsta su pagrindiniais karjeros planavimo žingsniais, tyrinėja profesinės informacijos šaltinius (spausdintus leidinius, tinklalapius). Čia mokiniai atlieka testus, kurie padeda išsiaiškinti savo stipriąsias bei silpnąsias puses, polinkį į tam tikrą veiklą, gauna naudingos informacijos, kuri padės planuoti būsimą karjerą. Taip pat mokoma susidaryti karjeros planą, rengti savo portfolio, įvertinamos ir įsivertinamos karjeros kompetencijos.


Kaupiama ir teikiama informacija apie profesijas Lietuvoje ir joms keliamus reikalavimus; apie priėmimo sąlygas į įvairias mokymo įstaigas (aukštojo, profesinio mokslo) bei supažindinama su studijų, mokymo programomis. Mokoma, kaip pildyti prašymą, stojant į Lietuvos aukštąsias mokyklas bendrojo priėmimo metu ir kt.


Ugdymo karjerai centro lankytojams siūlomos individualios ir grupinės konsultacijos, kurių tikslas – tyrinėti įvairias profesinės karjeros galimybes, suteikti informaciją apie profesijas, studijas su individualiais interesais, polinkiais bei galimybėmis, padėti išsiaiškinti savo stipriąsias bei silpnąsias puses, polinkį į tam tikrą veiklą. Konsultacijų metu padedama spręsti klausimus, susijusius su karjeros planavimu – mokymusi (mokinio ugdymo plano suderinimas su mokinio karjeros planu, periodiniai planų aptarimai), su švietimo teikėjo, mokymosi ar studijų krypties, mokymosi formų ir profesinės veiklos pasirinkimu, mokoma rasti ir efektyviai naudoti karjeros informaciją.

Ugdymo karjerai darbo grupė koordinuoja karjeros paslaugų teikimą gimnazijoje, bendradarbiauja su gimnazijos bendruomene, teikia konsultacijas kitiems mokyklos mokytojams, padedant jiems integruoti ugdymą karjerai į jų dalykus ir užtikrinti kokybišką karjeros paslaugų teikimą mokiniams.

Ugdymo karjerai darbo grupė:

  • Neformaliojo švietimo ir pagalbos skyriaus vedėja Violeta Butkienė
  • Socialinių ir fizinių mokslų skyriaus vedėja Romena Ruškienė
  • Profesijos patarėja Diana Kniežaitė
  • Profesijos patarėja Lina Šidlauskienė
  • Socialinė pedagogė Jurgita Kerežienė
  • Gimnazijos mokytojai Nijolė Pankratovaitė, Irma Žemaitienė, Daiva Miltenienė, Giedrė Kielaitė ir klasių auklėtojai.

Visus, kurie nori išmokti geriau pažinti save, susipažinti su profesijų pasauliu, išmokti planuoti savo karjerą, lengviau apsispręsti savo karjeros kelyje kviečiame apsilankyti Karjeros centre 208 kabinete.
Dėl konsultacijų jums patogiu laiku prašome iš anksto registruotis 208 kabinete arba elektroniniu paštu lina.sidlauskiene@sauletekis.lt Registruodamiesi arba pateikdami klausimus el. paštu nurodykite savo vardą, pavardę, klasę, kokios informacijos pageidautumėte.

Konsultacijų grafikas 2014-2015 m.m.

Trečiadienis

Ketvirtadienis

Penktadienis

Lina Šidlauskienė

12.25 – 13.40 (208 kab.)

Diana Kniežaitė

10.55-11.40

(131 kab.)

Diana Knieaitė

12.00. – 12.45

(131 kab.)

Lina Šidlauskienė

12.00. – 12.45

(208 kab.)

 

 

 

 




















Socialiniai partneriai



Facebook

Paieška





Vardadieniai
Šiandien vardadienius švenčia

Gailenis
Dargailė
Klaudijus

Lankomumas
Detaliau >>>

Egzaminatorius