Biudžetinė įstaiga, kodas juridinių asmenų registre 290532510, Lieporių g. 2, LT-78244 Šiauliai Tel./faks. (8 41) 552748, 8 695 07264, el. p. sauletekis@sauletekis.lt

Ugdymo karjerai informacija tėvamsUgdymo karjerai informacija tėvams

Pasiūlykite savo vaikams registruotis į nemokamą būrelį "Lyderystės ABC". 

Mūsų būrelis ugdys mokinių verslumą, supratimą apie tai kas yra pinigai, kaip veikia rinkos dėsniai, kaip atsiranda ir išnyksta profesijos. Mes manome, jog neužtenka vien tik padėti mokiniui pasirinkti karjeros kelią, reikia suteikti jam įgūdžius pačiam tą kelią susikurti ir suteikti jėgų tuo keliu tvirtai žengti. Pirmųjų metų programą sudaro savęs pažinimo ir darbo pasaulio pažinimo kompetencijų ugdymas. Mokiniai išmoks atpažinti savo stipriąsias ir silpnąsias puses, supras, kaip ugdyti savo charakterį, supras kaip jų charakteris susijęs su karjera. Supras kaip savo polinkius ir talentus susieti su profesijomis. Taip pat pažins darbo pasaulį, sužinos, kaip veikia verslas, kaip gimsta ir įgyvendinamos verslo idėjos. Simuliacinių žaidimų metu mokiniai komandose kurs verslo idėjas ir jas vystys. Analizuos video medžiagą su įvairiomis sėkmės istorijomis.

 Išmoks pildyti asmeninį karjeros planą, lengviau apsispręs dėl humanitarinio ar realinio profilio pasirinkimo, bus susipažinę su mokymosi visą gyvenimą galimybėmis, tikslingiau pasirinks savo būsimas studijas. Užsiėmimus sudarys video medžiaga, audio knygos, diskusijos, aptarimai ir daug praktinių pratimų ir žaidimų. Programa padės pažinti didžiulę studijų, darbo įvairovę ir įvairias karjeros galimybes, paskatins skirti daugiau dėmesio asmenybės tobulėjimui, suteiks daugiau pasitikėjimo savimi, padės geriau pažinti savo profesinius polinkius, padės save išbandyti įvairiose praktinėse užduotyse.

Užsiėmimus ves Šiaulių "Saulėtekio" gimnazijos ugdymo karjerai specialistė Lina Šidlauskienė (208 kab.).

mukis.lt (naudingos nuorodos, elektroniniai leidiniai,profesijų filmai, renginiai, visuotinė atvirų durų diena tėvų darbovietėse)

apie „Ugdymas karjerai“ programą

 

  • Naujausiame IQ žurnale galite rasti dr. Jonathano Boydo straipsnį apie studijas užsienyje ir kaip svarbu tinkamai pasirinkti užsienio universitetą, siekiant didesnio pasisekimo darbo rinkoje. 

Straipsnį rasite čia: http://iq.lt/komentarai/kodel-studijuoti-uzsienyje

 

  • Šiaulių universitetas kviečia balandžio 7 d. 17.30 val. abiturientus ir jų tėvelius atvykti į pirmą kartą organizuojamą „Abiturientų ir tėvų dieną“. Renginys vyks Šiaulių universiteto bibliotekoje (Vytauto g. 84, 205 aud.).

Turėsite puikią galimybę pabendrauti su Universiteto rektoriumi ir studijų prorektoriumi, taip pat su akademinių padalinių vadovais, universiteto studentais ir absolventais. Plačiau>>>




















Socialiniai partneriai



Facebook

Paieška





Vardadieniai
Šiandien vardadienius švenčia

Manvydas
Almamtė
Bertoldas

Lankomumas
Detaliau >>>

Egzaminatorius