Biudžetinė įstaiga, kodas juridinių asmenų registre 290532510, Lieporių g. 2, LT-78244 Šiauliai Tel./faks. (8 41) 552748, 8 695 07264, el. p. sauletekis@sauletekis.lt
Tinklinio turnyras „TINKLINIS BE SIENŲ“

Data: 2019-02-12

ŠIAULIŲ MIESTO BENDRUOMENIŲ TINKLINIO TURNYRAS „TINKLINIS BE SIENŲ“

   Turnyro tikslas – propaguoti kūno kultūrą ir sportą, sveiką gyvenimo būdą tarp darbuotojų, mokinių, tėvų, mokytojų, dėstytojų, studentų, pareigūnų, valstybės tarnautojų ir kitų bendruomenių narių, sutelkti bendruomenes ne tik sąžiningam ir nuoširdžiam darbui, bet ir turiningam laisvalaikiui sportuojant. Turiningai leidžiant laisvalaikį, išaiškinti stipriausias bendruomenių komandas, dalyvaujant komandoje, formuoti garbingo žaidėjo, nugalėtojo nuostatas.

   Turnyre, kurį organizavo „Saulėtekio“ gimnazija, dalyvavo 5 komandos, kurios dviejuose pogrupiuose rato sistema varžėsi dėl patekimo į pusfinalį. „A“ pogrupyje geriausiai sekėsi „Saulėtekio“ gimnazijos moksleiviams, rezultatu 2:1 nugalėjusiems antroje vietoje likusius „Abiturientus“, treti liko Šiaulių tardymo izoliatoriaus vyrai. „B“ pogrupyje nugalėjo komanda „Litoža“, rezultatu 2:0 įveikusi „Laisvalaikį”.

   Pirmajame pusfinalyje susitiko „Litoža” su „Abiturientais”. Rezultatu 2:0 laimėjo „Litoža“  ir pateko į didįjį finalą. Antrame pusfinalyje stipresni buvo „Laisvalaikio“ vyrai, rezultatu 2:0 nugalėję „Saulėtekio“ gimnazistus.

   Mažajame finale dėl III vietos varžėsi „Saulėtekio“ gimnazistai ir buvę gimnazistai, pasivadinę „Abiturientais“. Šį kartą stipresni buvo pastarieji, savo jaunesniuosius „broliukus“ įveikę rezultatu 2:0.

   Šiaulių miesto bendruomenių tinklinio turnyro „TINKLINIS BE SIENŲ“ nugalėtojais tapo „Litožos“ vyrai, didžiajame finale 2:0 nugalėję „Laisvalaikį“.

   Nugalėtojai buvo apdovanoti gražuole taure, aukso medaliais ir čekiu į boulingo klubą. Atrąją vietą užėmė „Laisvalaikis“, apdovanotas sidabro medaliais ir taure, treti liko „Abiturientai“ ir pasidabino bronzos medaliais ir taure. Visiems žaidėjams gimnazijos direktorė Jūratė Kaščiuškienė padovanojo firminius „Saulėtekio“ gimnazijos kalendorius.

   Finalinio ketverto komandų „NAUDIGIAUSIO ŽAIDĖJO“ prizais buvo pripažinti Marius Krasauskas („Litoža“), Almyras Domarkas  („Laisvalaikis“), Lukas Tamulis  („Abituriantai“), Dominykas Klovas („Saulėtekis“).

   Mūsų gimnazistų komanda dar kartą įrodė, kad kaip lygi su lygiais gali kovoti su žymiai didesnę patirtį turinčiomis vyrų komandomis.


Varžybų vyriausiasis teisėjas, kūno kultūros mokytojas Jonas Klapatauskis




Kita informacijaKita informacija

2024-03-17 Brangūs Šiaulių „Saulėtekio“ gimnazijos bendruomenės nariai

  

   Dėkojame už Jūsų skiriamą finansinę paramą gimnazijai. Jūsų dėka gimnazija kasmet gražėja, tampa modernesnė, vis labiau atitinkanti visuomenės, tėvų ir gimnazistų lūkesčius. Gautos paramos lėšos tikslingai panaudojamos gimnazijos ugdytinių formaliojo ir neformaliojo švietimo poreikiams bei ugdymo(si) bazės turtinimui.

   2023 metais gimnazijoje Jūsų skirtos 1,2 procento pajamų mokesčio ir kitos finansinės paramos lėšos buvo panaudotos:

  • gimnazijos ugdytinių dalyvavimui Neakivaizdinėje jaunųjų istorikų mokykloje, kurią organizavo Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras;
  • gimnazijos parlamento atstovo išvykos į Lietuvos moksleivių sąjungos Pavasario forumą 2023 (ir dalyvio mokesčio) išlaidoms apmokėti;
  • gimnazijos ugdytinių dalyvio mokesčiui apmokėti muzikiniame festivalyje „Mūsų dienos 2023“;
  • gimnazijos organizuojamų tarptautinių robotikos varžybų „Saulės robotų mūšis 2023“ nugalėtojams skirtų prizų įsigijimui;
  • gimnazijos abiturientų Šimtadienio šventės, vykusios Šiaulių kultūros centre, salės nuomai;
  • gimnazijos veiklos viešinimui (Šiaulių televizijos reklama);
  • baldams gimnazijos muzikinių grupių repeticijų kabinetui įsigyti;
  • AB „ESO“ elektros skirstomųjų tinklų Elektros prijungimo paslaugai apmokėti (gimnazijos aikštyne);
  • gimnazijos įgyvendinamo Sporto rėmimo fondo lėšomis finansuojamo sporto projekto Nr. SP2021-1-094 „Šiaulių „Saulėtekio“ gimnazijos sporto aikštyno atnaujinimas“ veiklų vykdymui (Regbio klubo „Baltrex“ neatlygintina finansinė parama gimnazijos aikštyno modernizavimui).

   2024 metais gautos lėšos ir vėl bus tikslingai panaudotos ugdymo(si) aplinkos gerinimui. Tikėdamiesi Jūsų supratimo ir paramos, kreipiamės į Jus ir vėl kviečiame skirti už 2023 metus 1,2 procento pajamų mokesčio „Saulėtekio“ gimnazijai.

   Nuo 2024 m. sausio 1 dienos pajamų mokesčio dalį už 2023 m. ir vėlesnius metus galite skirti tik elektroniniu būdu per Elektroninio deklaravimo sistemą (EDS), teikiant prašymą FR0512 (5 versija). Šią prašymo formą galite pateikti iki 2024 m. gegužės 2 d. Detalią instrukciją, kaip pateikti prašymą, rasite ČIA.

Išsamesnę informaciją rasite ČIA.

Rekvizitai 1,2 procentų paramai skirti:

Paramos gavėjo identifikacinis numeris (kodas) – 290532510.
   Paramos gavėjo pavadinimas – Šiaulių „Saulėtekio“ gimnazija.
   Primename, kad šią paramą Jūs galite skirti iki 2024 metų gegužės 2 dienos.



2024-03-16 STRESAS PRIEŠ EGZAMINĄ. KAIP JĮ ĮVEIKTI?

   Kasmet mokiniai laiko įvairius egzaminus. Daugeliui tai – sunkus išbandymas, lydimas streso ir nepasitikėjimo savo jėgomis. Kai kurie šias neigiamas emocijas išgyvena lengvai, kitiems stresas sukelia rimtas psichologines problemas.

   Nemiga, dirglumas, negalėjimas susikaupti, beviltiškumas, žemas savęs vertinimas dažnai išveda jaunus žmones iš psichologinės pusiausvyros, kas paprastai turi įtakos tiek jų rezultatams, tiek jaunuolių savijautai ir elgesiui.

Patarimai, ką daryti, JEI IKI EGZAMINO DAR YRA LAIKO, JEI EGZAMINAS RYTOJ,
EGZAMINO DIENĄ, EGZAMINUI PRASIDĖJUS, KO GERIAU NEDARYTI
...



2024-03-15 Nacionalinis diktantas „Saulėtekio“ gimnazijoje

   Kovo 15 dieną „Saulėtekio“ gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos organizavo tradicinį Nacionalinio diktanto konkursą, į kurį buvo kviečiama visa „Saulėtekio“ bendruomenė ir  svečiai iš kitų ugdymo įstaigų. Mokytojos Loreta Andriuškevičienė ir Roma Glinskienė vedė atviras pamokas. Vieniems tai buvo proga pasitikrinti rašybos įgūdžius, kitiems – pasivaržyti, tačiau visiems tai tapo galimybe didžiuotis unikalia lietuvių kalba, o ir padarius klaidų – išmokti ko nors naujo. Nacionalinio diktanto konkursas susilaukė didžiulio dėmesio, jį rašyti susirinko daugiau nei šimtas dalyvių. Buvo gražu stebėti, kaip viename suole rašo mama ir sūnus, tėvas ir dukra, senelis ir anūkas.

   Gerai, kad rūpinamės savo gimtąja kalba – juk netekanti upė išsenka, o nerašantis žmogus netobulėja.    NUOTRAUKOS>>>



2024-03-15 Skaitymo maratonas



2024-03-14 Tinklinio turnyre - III vieta

   Kovo 13 dieną Šiaulių universitetinėje gimnazijoje rinkosi miesto gimnazijos, dalyvaujančios projekte „Sveikatą stiprinanti mokykla“. Merginų tinklinio turnyras „Tinklinis vienija mus“ buvo skirtas Lietuvos nepriklausomybės dienai paminėti. Mūsų merginos laimėjo III vietą, nors ir buvo jaunesnės už savo varžoves dviem metais!

   Komandoje žaidė: Kapitonė Ema Grinytė (3a), Ugnė Ruzgytė (2c), Egidija Blankaitė (2a), Gabija Jaraminaitė (2b), Emilija Baltutytė (2b), Orinta Muižytė (2a), Oresta Zibartaitė (2a) ir Evita Skirmantaitė (2a).  NUOTRAUKOS>>>

Ačiū merginoms už gražų ir pasiaukojantį žaidimą.



2024-03-14 Nuotolinė paskaita apie studijas

   Šiaulių „Saulėtekio“ gimnazijos suaugusiųjų skyriuje besimokantys suaugę dalyvavo Šiaulių valstybinės kolegijos organizuotoje nuotolinėje paskaitoje. Jos metu kolegijos priėmimo ir karjeros centro vedėja Skaistė Buivytė bei priėmimo specialistė Rasa Bražienė pristatė 2024 m. priėmimo reikalavimus, vykdomas studijų programas, konkursinio balo sandarą ir kitus aktualius dalykus. Smagu, pasidžiaugti, kad susitikimas buvo prasmingas, nes besimokantys suaugusieji uždavė daug klausimų. Kartu sprendėme įvairias situacijas dėl stojimo į valstybinę aukštąją mokyklą. Tikimės ir tolesnio bendradarbiavimo. 

:: Kadrai iš nuotolinės paskaitos ::



2024-03-14 Patirkime gerumo džiaugsmą dalindamiesi

   Meilė ir gerumas daro stebuklus ir kuria pozityvius santykius! Kovo mėnuo mūsų gimnazijoje tradiciškai paskelbtas sąmoningumo didinimo BE PATYČIŲ mėnesiu.

   Kviečiu atkreipti dėmesį ne tik į savo santykius su draugais, bet patirti gerumo džiaugsmą dalinantis ir padedant mažiesiems mūsų keturkojams draugams, esantiems Šiaulių letenėlėje. Jiems labai reikalinga tekstilė – naudota, bet švari (senos staltiesės, patalynės užvalkalai, pledukai). Taip pat laukiami boksai, guoliai, maistas. Jūsų dovanų laukiame iki 2024 m. kovo 25 d. 303 kabinete.



2024-03-12 Ketureilio konkursas „Apie draugystę“

   Šiaulių miesto savivaldybės viešoji biblioteka , minėdama Lietuvių kalbos dienas, kovo 12 d. organizavo ketureilių konkursą „Apie draugystę“, skirtą ukrainiečių mokiniams. „Saulėtekio“ gimnazijos 1d klasės mokiniai Oleksandra Tanich, Hanna Berest, Gleb-Nikolas Prymachuk bei 2d mokiniai Dmytro Vakulenko ir Sofija Zuieva dalyvavo šiame konkurse. Mūsų mokinių kūryba buvo įdomi ir prasminga. Šio konkurso laureate  tapo Hanna Berest, o Dmytro Vakulenko buvo pripažintas kaip daugiausiai balų surinkęs balsavimo konkurse (net 167). Jauniesiems poetams įteikti apdovanojimai ir atminimo dovanėlės. Moksleiviams pasiruošti padėjo lietuvių kalbos mokytojos Diana Gilytė ir Vitalija KaralienėNUOTRAUKOS>>>



2024-03-12 LIETUVOS NEPRIKLAUSOMYBĖS ATKŪRIMO DIENA

   Kovo 11-ąją 34-ąsias Lietuvos laisvės metines šiauliečiai prasmingai minėjo dalyvaudami vienuoliktą kartą organizuojamame trispalvės žygyje „Lietuva mūsų širdyse“. Kartu su kitomis miesto švietimo įstaigomis 300 metrų vėliavą nešėme ir mes, „Saulėtekio” gimnazijos direktorė, antrų klasių gimnazistai ir jų auklėtojos.  Daugiau nuotraukų iš šio renginio rasite gimnazijos facebook paskyroje.



2024-03-12 Šiaulių „Saulėtekio“ gimnazija ir EPALE

   Šiaulių „Saulėtekio“ gimnazijos žinomumas įgyja platesnį mastą. Apie gimnaziją ir jos vykdomą projektą galima sužinoti EPALE sistemoje. EPALE – tai Europos suaugusiųjų švietimo specialistų mokymosi elektroninė platforma (https://epale.ec.europa.eu/lt). EPALE yra daugiakalbė, atvira narių platforma, teikianti turinį, išteklius, mokymus ir tinklaveikos galimybes visoje Europos Sąjungoje, kad padėtų įgyti naujų įgūdžių, nuolat įsitrauktų į suaugusiųjų mokymosi bendruomenę. Informaciją apie gimnaziją ir projektą rasite ČIA. Palaikykime savo bendruomenę – palikime komentarą po straipsniu.



2024-03-12 Čempionato „Makaronų tiltai 2024“ atgarsiai

   Šiaulių „Saulėtekio“ gimnazijos komanda - Emilija Baltutytė, Milana Bernotaitė, Gabija Jaraminaitė, Nojus Neverdauskas - kovo 6 dieną dalyvavo VILNIUS TECH „Makaronų tiltai 2024“ čempionato atrankos etape, kuris vyko Šiaulių Simono Daukanto inžinerijos gimnazijoje.

   Konkursą pristatė, tiltų konstravimą paaiškino Vilniaus Gedimino technikos universiteto docentas daktaras Gintautas Ambrasas. Šiame etape dalyvavo 18 komandų iš miesto ir rajono mokyklų. Kiekviena komanda, naudodama tik plastiliną ir spageti makaronus, pasitelkusi žinias bei fantaziją, turėjo sukurti tokį tiltą, kuris, būdamas kuo lengvesnis, išlaikytų kuo didesnį svorį.

   Mūsų gimnazistai tiltų statybose dalyvavo pirmą kartą ir, nors nelaimėjo, inžinieriaus Gintauto Ambraso teigimu, sukūrė gražiausią tiltą!

   Džiaugiamės įgiję naujų žinių ir patirties, o svarbiausia, kad šis konkursas leido susipažinti su inžinieriaus - projektuotojo specialybe.  NUOTRAUKOS>>>



2024-03-08 „Littera docet, littera nocet”

   Kovo 7 d. Klaipėdos „Aukuro” gimnazijoje vyko respublikinė interaktyvi konferencija „Littera docet, littera nocet” („Raidė moko, raidė kenkia“). Mokiniai ir mokytojai buvo kviečiami pasidalinti mintimis, kaip viena raidė, žodis, tekstas gali nulemti įvykių kaitą, ištrinti ribą tarp gėrio ir blogio, tarp melo ir tiesos arba priešingai – suteikt i viltį. Šioje konferencijoje nuotoliniu būdu dalyvavo ir pranešimus skaitė Šiaulių „Saulėtekio“ gimnazijos IIc klasės mokinė Milana Bernotaitė (mokytoja D. Gilytė) ir lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė Diana Gilytė.   NUOTRAUKOS>>>



2024-03-05 Pirmokų ekskursija į Šiaulių ligoninės patologinės anatomijos muziejų

   2024 metų kovo 4 dieną Šiaulių Saulėtekio“ gimnazijos Id klasės mokiniai vyko į mokomąją-pažintinę ekskursiją Šiaulių pataloginės anatomijos muziejuje. Mus pasitiko muziejaus vedėja, kuri supažindino su istorija, kad jo įkūrėjas buvo Osvaldas Lapienis (1928 - 2001 m.) – pirmasis patologinės anatomijos specialistas Šiaulių krašte. Vedėja paaiškino, kad muziejus skirtas supažindinti su ryškiausiomis ligomis bei jų atpažinimo galimybėmis, papasakojo, kaip eksponatai, vadinami preparatais, patekdavo į muziejų. Muziejaus erdves apžiūrinėję gimnazistai neslėpė nuostabos išvydę organizmo organus: širdį, kepenis, inkstus, plaučius, galėjo palyginti, kaip atrodo sveiko žmogaus ir ligoto ar vartojančio alkoholį, rūkančio. Tai buvo tikrai neužmirštama ekskursija!  NUOTRAUKOS>>>



2024-03-05 Muzikinė grupė „Šaukštai po pietų“ savaitgalį šėlo...

   Savaitgalis grupei „Šaukštai po pietų“ buvo darbingas. Penktadienį Radviliškio kultūros centre vyko jaunimo organizacijos „Jaunimo avilys“ gimtadienio koncertas. Šeštadienį Radviliškio Lizdeikos gimnazijoje organizuota Lietuvos moksleivių sąjungos vakarų regioninė konferencija „Aš esu emocija 2024“. Muzikinės grupės vaikinai „Šaukštai po pietų“ savaitgalį šėlo, jaučiasi pavargę, bet laimingi. Keletas užfiksuotų kadrų iš koncertų>>>



2024-03-04 Gimnazistės miesto dailės olimpiadoje 2024



2024-03-01 PROFESINIO ORIENTAVIMO VEIKLOS

   Šią savaitę, t. y. vasario 28 ir 29 d., Šiaulių „Saulėtekio“ gimnazijos mokiniai galėjo dalyvauti įvairiuose renginiuose, veiklose, skirtose karjeros ugdymui ir profesiniam orientavimui. Taigi vasario 28 d. (trečiadienį) Šiaulių „Saulėtekio“ gimnazijoje vyko užsiėmimas - paskaita apie etnosportą. Lietuvos Etnosporto Komiteto viceprezidentė Elmyra Baljanaitė Stanevičienė pristatė senuosius lietuvių tautos žaidimus, kalbėjo apie savanorystės galimybes, projektinės veiklos organizavimą. II gimnazinės klasės mokiniai galėjo praktiškai išbandyti senuosius lietuvių žaidimus. Paskutinę žiemos dieną, vasario 29, Šiaulių „Saulėtekio“ gimnazijos IV klasės mokiniai dalyvavo ŠTMC (Šiaulių technologijų mokymo centro) organizuotame renginyje „Karjeros diena 2024“. Abiturientai galėjo išbandyti ir pasimatuoti įvairias profesijas (pvz., fotografo, sistemų administratoriaus, kompiuterinio projektavimo operatoriaus ir kt.), pasiklausyti įvairių pranešimų, sėkmės istorijų, pabendrauti su specialistais ir dalyvauti viktorinose.  NUOTRAUKOS>>>



2024-02-28 Integruota lietuvių literatūros ir istorijos pamoka

   Vasario 27 d. IIc klasės mokiniams vyko integruota lietuvių literatūros ir istorijos pamoka „Istorinės tiesos ir meninės išmonės sankirta J. Marcinkevičiaus poetinėje dramoje „Mindaugas”. Mokytojų Dianos Gilytės ir Tomo Žiliaus padedami gimnazistai ieškojo, kas gi dramoje paremta istorinių šaltinių medžiaga, o kas J. Marcinkevičiaus, kaip kūrėjo, išmonė ir ko autorius tuo siekė. Apibendrindami mokiniai rašė, kokį vienintelį Lietuvos karalių matome metraščiuose ir kokių spalvų jam suteikia tautos sąžine vadintas visų mylimas poetas, dramaturgas J. Marcinkevičius.



2024-02-27 Šiaulių „Saulėtekio“ gimnazijos andragogai tobulino skaitmeninius gebėjimus

   Šiaulių „Saulėtekio“ gimnazijos andragogų komanda (direktoriaus pavaduotojas ugdymui Malik Agamalijev, suaugusiųjų formaliojo švietimo skyriaus vedėjas, fizikos mokytojas Saulius Juška, dailės mokytoja Rūta Povilaitienė, matematikos mokytoja Laima Andrijauskienė bei istorijos mokytojas ir projekto koordinatorius Audrius Mickevičius 2024 metų vasario 19–24 d. dalyvavo Erasmus+ darbuotojų kvalifikacijos tobulinimo kursuose ICT-BASED CLASSES FOR ADULTS Malagoje, Ispanijoje. Erasmus+ projekto „Skaitmeninė įtrauktis besimokantiems suaugusiems“ (Nr. 2023-1-LT01-KA122-ADU-000124848) tikslas yra kokybiškai įgyvendinti skaitmeninę įtrauktį „Saulėtekio“ gimnazijos Suaugusiųjų mokymo skyriuje. Projekto veiklų metu įgyti gebėjimai ir kompetencijos suteikė andragogams galimybę keisti ugdymo procesą, didinant skaitmeninių įrankių ir aplinkų naudojimą.

   Kvalifikacijos tobulinimo kursus vedė ANATOLIA, organizacijos lektorius Jose Manuel Marquez Ruiz. Lektorius kalbėjo, kad skaitmeniniai įrankiai yra neišvengiami tiek formaliajame, tiek neformaliajame ugdyme, analizavo skaitmeninių priemonių privalumus ir trūkumus bei mokė, kaip integruoti, įtraukti skaitmeninį turinį į įprastas pamokas.

   Suaugusiųjų švietėjai siekė ne tik pasisemti teorinių žinių, bet ir praktiškai išbandyti, kaip galima patobulinti ugdymo procesą naudojant skaitmeninius įrankius. ANATOLIA organizacijos lektorius Jose Manuel Marquez Ruiz pristatė Actionbound (tai skaitmeninė priemonė, skirta atlikti individualias ar grupines užduotis), Canva (grafinio dizaino įrankis, skirtas prezentacijoms, vizualizacijoms ir pan.), Trello (projektų, ir ne tik, planavimo įrankis) ir kt. Naudodamiesi šiais įrankiais, visi kursų dalyviai atliko lektoriaus pateiktas užduotis. Šiaulių „Saulėtekio“ gimnazijos atstovai planuoja sukurti interaktyvų žaidimą su Actionbound programa ir jį panaudoti praktiškai su besimokančiais suaugusiais.

   Kvalifikacijos tobulinimo kursų metu Šiaulių „Saulėtekio“ gimnazijos suaugusiųjų švietėjai pagilino ir patobulino skaitmeninius įgūdžius, išmoko juos taikyti ugdymo procese, susipažino su kultūriniais Ispanijos (Malagos) aspektais.  NUOTRAUKOS>>>



2024-02-27 Kartu mes stipresni

   2024 metų vasario 24 dieną Šiaulių „Saulėtekio” gimnazija kartu su gimnazijos ukrainiečių kalbos mokytoja Valentina Kostiuk organizavo mitingą „Kartu mes stipresni. 2022 metų vasario 24-oji turbūt sunkiausia diena nepriklausomos Ukrainos istorijoje. Tai diena, kai prasidėjo žiaurus karas, kuris padalijo ukrainiečių gyvenimą į prieš ir po. Tai diena, kai buvo sunaikinta ramybė ir laimė mūsų brangioje Tėvynėje. Tai diena, kai degė ir dangus, ir žemė. 2022 metų 24-osios dienos penktą valandą ryto Rusijos pajėgos pradėjo masinį oro puolimą visoje Ukrainos teritorijoje. Rusijos kariuomenė bombarduoja ir dabar, naikina infrastruktūros objektus, apšaudo gyvenamuosius rajonus Ukrainoje. Visas pasaulis tapo šio žiaurumo liudytoju. Agresija prasidėjo prieš devynerius metus, kai buvo okupuotas Donbasas ir Krymas, šiomis dienomis teroras vis labiau auga.

   Pagrindinė šio mitingo idėja buvo palaikyti Ukrainos žmones sudėtingos situacijos metu. Ukraina yra nuostabi, graži ir stipri valstybė, kuri nori būti laisva. Tą vakarą mes dar kartą įrodėme, kad Ukrainos tauta yra nepalaužiama. Net praėjus dvejiems metams ir gyvenant kitoje šalyje, neapleidžia viltis ir tikėjimas, kad mūsų šalis laimės. „Saulėtekio“ gimnazijos dviejų ukrainiečių klasių aktyviausios merginos ir vaikinai parodė iniciatyvą ir dalyvavo organizuojant renginį.

   Konstantinopolio patriarchato Ortodoksų bažnyčios Lietuvoje kunigas Vitalijus Mockus perskaitė maldą ukrainiečių kalba už Ukrainą. Tylos minute pagerbėme tuos, kurie atidavė gyvybę už mus, už mūsų geresnį gyvenimą, uždegėme atminimo žvakutes. Gimnazistai skaitė eilėraščius apie savo gimtąją šalį.

   Labai noriu padėkoti už tai, kad lietuvių tauta mus taip šiltai priėmė, suteikė reikiamą pagalbą ir priglaudė mus po savo sparnais, palaiko ir kas kartą išsausina mūsų ašaras. Lietuva nepamiršta ir ukrainiečių karių, padeda iš visų jėgų! Labai ačiū už tai!

   Aš labai didžiuojuosi tuo, kad išmokau nuostabią lietuvių kalbą ir galėjau dalyvauti renginyje kaip vertėja! Aš didžiuojuosi tuo, kad esu ukrainietė, taip pat didžiuojuosi tuo, kad tapau Lietuvos ir lietuvių kultūros dalimi! Ukraina laikosi, ateis diena, kai mes laimėsime. Sugrįš gandrai namo, sužydės Malvos gėlės, sugrįš ukrainiečių tauta į savo šalį. 

Slava Ukraini!!!

:: NUOTRAUKOS ::



2024-02-22 Popietė „Medumi pakvipę skaitiniai“ „Saulėtekyje“

   „Medumi pakvipę skaitiniai“ – taip vadinasi informacinio centro vedėjos Rimos Juškienės surengta romantiškiausių knygų paroda. Neatsitiktinai tam pasirinkta vasario 14-ojiŠv. Valentino diena. Ypatingą popietės nuotaiką kūrė bibliotekininkė Rima primindama istoriją apie Šv. Valentiną, deklamuodama Antano Jonyno „Baltoji naktis“ – savo mėgstamas eiles apie meilę.

   Susirinkę popietės dalyviai taip pat dalinosi mintimis apie meilę: mokytoja Diana Gilytė deklamavo kažkada vaikystėje girdėtą eiliuotą legendą, kaip žemėje atsirado MEILĖ, III klasių gimnazistai, kuriuos ruošė mokytoja Roma Glinskienė, deklamavo visiems gerai žinomų poetų (Vytauto Mačernio, Salomėjos Nėries, Algimanto Baltakio) posmus, o IIb klasės gimnazistės Gabija Jaraminaitė ir Emilija Baltutytė šventinę nuotaiką kūrė atlikdamos dainą „Myliu“. Renginyje eilės buvo skaitomos ir ne lietuvių kalba. Id klasės gimnazistės Oleksandra Tanich, Sofia Bondarenko, Anna Bondarenko (mokytoja Valentyna Kostiuk) apie meilę deklamavo ukrainiečių kalba.

   Iš renginio visi skirstėsi besišypsodami, mat Rima Juškienė pasiūlė pažaisti senovinį, dar Antikos laikais populiarų žaidimą ir išsitraukti vardą, kurio savininkas pagal senovinius papročius ir turėtų tapti MEILĖS dienos išrinktasis. O kas nenorėjo žaisti, galėjo iš parodos išsirinkti apie meilę pasakojančią knygą ar gražią mintį, įpakuotą vokelyje.   NUOTRAUKOS>>>



2024-02-19 Šimtadienio šventė

   Vasario 12 dieną Šiaulių miesto kultūros centre vyko mūsų gimnazijos XV abiturientų laidos Šimtadienio šventė. I dalyje ketvirtokų parodytas spektaklis „Netikra pelenės istorija“. Visus sužavėjo jaunatviškumas, šokiai, energija ir vaidyba. Ačiū mokytojams, kurie padėjo pasiruošti: teatro mokytojai L. Jokubauskienei, dailės mokytojai R. Prišmontienei, muzikos mokytojai I. Jablonskytei ir choreografei S. Saikutei-Januškienei. Antrą dalį „užkūrė“ mūsų nepakartojama muzikinė grupė „Šaukštai po pietų ir jų vadovas M. Babrauskas. Nepakartojamas abiturientų šokis sužavėjo visus. Trečiokų kurta TV laida „Valanda su Krūta“ savo išradingumu ir šmaikštumu taip pat sukėlė daug teigiamų emocijų  ačiū jiems už sveikinimus.

   Ši tradicinė šventė sušildė visų širdis. Kaip citavo abiturientė Samanta Maižytė, „Šimtas dienų iki rimto išbandymo egzaminų, šimtas dienų iki kažko naujo, nepažinto, šimtas dienų iki savo svajonės...“   NUOTRAUKOS>>>





















Socialiniai partneriai



Facebook

Paieška





Vardadieniai
Šiandien vardadienius švenčia

Vilys
Vilė
Juozapas
Juozas

Lankomumas
Detaliau >>>

Egzaminatorius