Biudžetinė įstaiga, kodas juridinių asmenų registre 290532510, Lieporių g. 2, LT-78244 Šiauliai Tel./faks. (8 41) 552748, 8 695 07264, el. p. sauletekis@sauletekis.lt

PIT'o veikla 2009-2010 m. m.PIT'o veikla 2009-2010 m. m.

  KTU Tarptautiniu studijų centras siūlo atnaujintą Eksporto inžinerijos studijų programą keturiomis užsienio kalbomis (anglų, vokiečių, prancūzų ir rusų). Programos gretutinė studijų kryptis Ekonomika. Baigus šias studijas studentas įgyja Pramonės inžinerijos bakalauro laipsnį. Studentų paslaugoms 32 Europos universitetai, leidžiantys gilinti savo žinias ir atlikti praktiką.
Eksporto inžinerija >>>
http://www.tsc.ktu.lt/

http://www.ktu.lt/lt/informacija_stojantiesiems/pagrindines_studijos/I_pakopa.asp#1.
žr. Tarptautinių studijų centras Eksporto inžinerija


     Birželio 9 d. (trečiadienį) ir 11 d. (penktadienį), 11-14 val. Šiaulių universiteto Socialinės gerovės ir negalės studijų fakultetas (SGNSF) abiturientams organizuoja „Konsultacijų dienas“ (1 r., 219 aud. (9d.) bei 502 aud. (11d.) Višinskio g. 25, Šiauliai).
     Jų metu abiturientai turės puikią galimybę išsiaiškinti jiems iškilusius klausimus, aptarti „Motyvacinį testą“ (konsultuos tie patys, kurie testuos!), pasikonsultuoti su psichologu, pedagogais, kt. sričių specialistais, atsakingais už studijas.
     Pasirinkę specialiosios pedagogikos (šaka – logopedija) studijas, taip pat galės pasikonsultuoti dėl tarties egzamino patikrinimo. Konsultuos tie patys specialistai, kurie oficialiai tikrins tartį!
     Tarties patikrinimo egzamino datos (logopedijos šaką pasirinkusiems): birželio 18, 22, 28 dienomis. Adresas: Socialinės gerovės ir negalės studijų fakultetas (SGNSF), (1 r., 5a. 515 aud. Višinskio g. 25. Pradžia: 9.00 val.)
„Motyvacinio testo“  datos stojantiems į SU SGNSF: 2010 m. birželio 18, 19,21,23 d. nuo 8.00 ir 10.00 val. Vieta: Centriniai rūmai, Vilniaus g. 88, Šiauliai.

www.sgnsf.su.lt
http://www.facebook.com/pages/Siauliai/SU-Socialines-geroves-ir-negales-studiju-fakultetas/304251577095?ref=mf
Informacija apie konsultacijas >>>  
Motyvacinio testo datos ir laikas >>> 
Socialinė pedagogika >>>
Specialioji pedagogika. Logopedija >>>
Specialioji pdagogika. Judesio korekcija >>>
Sveikatos edukologija >>>

 


 

 

      Mūsų gimnazija nuo 1996 m.dalyvauja tarptautiniame vokiečių kalbos II laipsnio diplomo projekte. Projekto baigiamasis akordas - tarptautinis egzaminas, kurio rašto dalį tarptautinė komisija vertina Bonoje, o žodinę
dalį (pasirinktos projektinės temos pristatymą) - Lietuvoje. Ä®gytas tarptautinis diplomas įgalina studijuoti ir dirbti bet kurioje vokiškai kalbančioje šalyje. Tai puiki galimybė karjerai Lietuvoje ir pasaulyje bei savotiškas mokyklinio atestato „kokybės ženklas“.
     IVa klasės gimnazistė Radvilė Andriukaitytė (nuo II-os klasės gimnazistę moko vokiečių k. mokytoja metodininkė Asta Plukienė) šiais metais puikiai (C1 lygiu) išlaikė šį sunkų egzaminą ir nutarė pasekti savo sesers pėdomis - studijuoti Vokietijoje. Sveikiname Radvilę ir linkime didžiausios sėkmės!

Vokiečių kalbos mokytoja Asta Plukienė

 


 

Projektas „SAULĖTEKIO paparacai 3“

Plačiau >>>

 


 

     Patvirtintas pedagogikos studijų motyvacinis testas stojantiesiems į pedagogikos bakalauro studijas aukštosiose mokyklose. Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius pasirašė įsakymą dėl testo turinio ir laikymo tvarkos aprašo.

Plačiau >>>

 


 

     Šiaulių „Saulėtekio“ gimnazijoje balandžio 26 d. lankėsi studentų komanda iš Vilniaus universiteto Fizikos fakulteto Alumno draugijos. Vykdydami „Mokinių jaunųjų tyrėjų atskleidimo ir ugdymo sistemos sukūrimo“ projektą,  studentai vizito metu žaismingai ir gyvai pasakojo, kas yra mokslas, kaip jo imtis ir kokia jo nauda, demonstravo daug įdomių ir interaktyvių fizikos, chemijos, biologijos eksperimentų.

 

 Plačiau >>>

 

 


 

     Balandžio 28 d. IIc klasės gimnazistės ėjo į PC „Akropolyje“ įsikūrusią „DOUGLAS“ kosmetikos parduotuvę, kur vyko makiažo pamokėlė. Parduotuvėje merginas priėmė konsultantės, kurios nustatė merginų odos tipą, patarė, kaip prižiūrėti odą, kokias priemones naudoti. Po odos tipo nustatymo ir patarimų, konsultantės padarė lengvus dienos makiažus. Dėkojame auklėtojai už suorganizuotą išvyką. Nuotraukos>>>

IIc klasės gimnazistė Justė Jurgutavičiūtė

 

 

 


 

 

     Balandžio 16 d. gimnazijos aštuntokai vyko į šaunią ekskursiją „Literatūrinis Kaunas“, kurios metu pagilino žinias apie žinomus lietuvių rašytojus: Juozą Tumą - Vaižgantą, Salomėją Nėrį ir Maironį. Šios kelionės metu apie objektus ir rašytojus pasakojo jaunieji gidai – mūsų gimnazijos aštuntokai. O muziejuose klausėmės profesionalių gidų. Pirmiausia aplankėme S. Nėries muziejų Palemone, kuriame vaidinome žinomą poetės poemą „Eglė žalčių karalienė“. Vaidinimas sukėlė daug gerų emocijų ir paliko puikių prisiminimų. Vėliau aplankėme Vaižganto butą. Visiems patiko pamatyti autentiškus daiktus, kuriuos prieš amžių lietė šis rašytojas ir kunigas. Paskutinis muziejus, kuriame apsilankėme, buvo poeto Maironio namas. Jis kitus pranoko prabanga ir erdvumu. Po pasivaikščiojimo senamiesčiu savo kelionę pabaigėme pramogomis Kauno „Akropolyje“. Nuotraukos>>>

8a klasės mokinė Monika Vančauskaitė

 


 

     Balandžio 7 d. gimnazijoje lankėsi Šiaurės Lietuvos kolegijos Studijų skyriaus vadovė Miglė Barzelienė. Gimnazistus supažindino su studijų profesinio bakalauro studijų programomis: teise, renginių verslo vadyba, verslo vadyba, finansinių institucijų ekonomika, multimedijos technologija ir kompiuterių tinklų administravimu. Šioje kolegijoje nuolatinės studijos trunka  trejus, ištęstinės – ketverius metus. Studijuojant aukštojoje mokykloje yra galimybė tuo pačiu metu dirbti užsienyje. Studentai sėkmingai baigę studijų programą, gauna Švietimo mokslo ministerijos patvirtintą Šiaurės Lietuvos kolegijos profesinio bakalauro aukštojo mokslo diplomą. Nuotraukos>>>

PIT'o konsultantės

 


 

     Balandžio 6 d. IIc klasės mokiniai buvo išvykę į Šiaulių Darbo rinkos mokymo ir konsultavimo tarnybą. Gimnazistai šioje įstaigoje turėjo puikią galimybę susipažinti su pirmaisiais žingsniais į profesijų pasaulį. Konsultantė Asta Kunsmanienė pristatė karjeros planavimo piramidę, pagrindinius informacijos šaltinius (www.darborinka.lt, www.euroguidance.lt, www.aikos.smm.ltwww.lamabpo.lt, www.profesijupasaulis.lt) apie profesijas, savęs pažinimo, karjeros pasirinkimo testus, studijų galimybes profesinio rengimo centruose, kolegijose, universitetuose. Atlikome „Savarankiško profesijos pasirinkimo“ testą, kuris rekomendavo mokiniui pasirinkti profesiją bei reikalingus mokomuosius dalykus ir egzaminus. Pasisvečiavę Darbo rinkos mokymo ir konsultavimo tarnyboje mokiniai suprato, kad 2 valandos praėjo labai naudingai ir rekomenduoja I-IV klasių mokiniams apsilankyti ir pasikonsultuoti apie tolimesnę savo ateitį ir karjero galimybes. Nuotraukos>>>

 IIc klasės gimnazistė Kristina Gerlikaitė

 


 

 

     Šiaulių Profesinio rengimo centre (Gardino g. 4) kovo 25-26 d.  buvo organizuota „Profesijų mugė 2010“. Kovo 25 d. II gimnazinių klasių mokiniai turėjo puikią galimybę susipažinti su stojimo sąlygomis, mokymosi galimybėmis, stipendijų dydį. Profesinio rengimo centre apžiūrėjome gamybines patalpas, mokinių suskurtus gaminius, pasivaišinome mokinių gamintais saldumynais.
     Kovo 26 d. padėkomis buvo apdovanoti Šiaulių apskrities mokinių kūrybinių darbų (piešinių) konkurso „Mano svajonių profesija“ nugalėtojai. Mūsų gimnazijos 8b klasės mokinė Izabelė Vilkinaitė užėmė II vietą (mokytoja Rasa Prišmontienė). Nuotraukos>>>

IIb klasės mokinė Karolina Zevertaitė, IIc klasės mokinė Edmantė Urbonaitė

 


 

 

      Kovo 3 d. mūsų gimnazijoje vyko „Swedbank“ banko pardavimų grupės vadybininko Manto Šalčio (1998 m. jis baigė mūsų mokyklą) paskaita apie „Zoom“ programą 8 ir I klasių mokiniams. Taip pat buvo nemažai kalbama apie krizę, jos pasekmes. Banko atstovas klausinėjo, ką mes žinome apie bankus, o už teisingus atsakymus dalijo prizus. Nuotraukos>>> 

8a klasės mokinė Monika Vančauskaitė

 

 

 


 

 

Jau tapo tradicija, kad mūsų gimnazijos III-okams ekonomikos ir vadybos pamokos vyksta ne tik gimnazijoje, bet ir Šiaurės Lietuvos kolegijoje. Kovo 1 d. lankydamiesi kolegijoje gimnazistai klausėsi paskaitos „Žvilgsnis į ateities rinkodarą“. Paskaitos metu susipažinta su P. Kotler požiūriu į rinkodaros tam tikrus elementus. Buvo lyginami praeities ir šių dienų rinkodaros aspektai. Tai vyresniosios kartos ir šių dienų jaunimo poreikių tenkinimas, kokybės, kainodaros ir aptarnavimo skirtumai, nagrinėjami dalykai, kurie yra susiję su socialiniu marketingu.
     Tikimasi, kad šios pamokos-paskaitos ne tik praplečia gimnazistų ekonominį-vadybinį akiratį, bet ir nulems jų ateities planus. 

 Ekonomikos mokytoja Giedrė Kielaitė

 


 

 

     Šių metų laidos abiturientams, norintiems stoti į aukštąsias mokyklas, nebereikės vykti į priėmimo punktus – prašymus jie galės pateikti internetu, o brandos atestatų duomenys priėmimo sistemą pasieks tiesiai iš duomenų bazės. Tokia supaprastinta prašymų pateikimo tvarka šiais metais dar negalės pasinaudoti mokyklas baigę anksčiau.

Plačiau >>>

 


 

     Patvirtintos maksimalios metinės 2010 m. valstybės finansuojamų pirmakursių studijų kainos. Norminės studijų kainos nustato didžiausią lėšų sumą, kurią valstybė per metus numato skirti vieno asmens studijoms. Tai svarbi gairė aukštosioms mokykloms priimant sprendimus dėl studijų kainų – konkrečias kainas nusistato kiekviena aukštoji mokykla. Valstybinės aukštosios mokyklos gali nustatyti žemesnes nei valstybės nustatytos norminės kainos.

Plačiau >>>

 


 

     Interneto svetainėje www.lamabpo.lt skelbiami 2010 m. bendrojo priėmimo principai (projektas) bei 2010 m. bendrojo priėmimo į universitetus ir kolegijas etapai (projektas) ir studentų priėmimo į universitetines pirmosios pakopos ir vientisąsias studijas 2011 m. sąlygos (projektas).

 


 

     Gruodžio 18 d. gimnazijoje lankėsi buvęs mokinys Armandas Jarušauskas. Šiuo metu jis gyvena ir ketveri metai studijuoja Anglijos universitete.
     Armandas susitikęs su I, II ir III klasių gimnazistais papasakojo apie studijas šioje šalyje. Bakalauro studijų trukmė – 3 metai, magistro – 4 metai. Studentas turi teisę gauti paskolą iš vyriausybės valdomos paskolų kompanijos.
     Stojantiesiems į Anglijos universitetus Armandas pasiūlė dėmesį atkreipti į universitetų tipus, nes šioje šalyje ne visi universitetai yra vienodai geri. Rinktis reikėtų ne užima 40 vietos užimančią mokymo įstaigą. Pradėti rengtis studijoms reikėtų jau III klasėje. Yra galimybė Anglijoje studijas suderinti su darbu ir tokiu būdu užsidirbti pajamų studijoms.
     Taigi Armandas Jarušauskas pasiūlė išbandyti savo galimybes užsienyje.

PIT‘o konsultantės


Gruodžio 7-11 mokykloje organizuota PIT'o savaitė.

Plačiau>>>

 


 

PIT‘o savaitės programa

 

     Spalio 19 d. vyko paskaita Šiaulių „Saulėtekio“ gimnazijos mokiniams apie studijų galimybes užsienyje. Tik prasidėjus paskaitai visi, esantys salėje, užsiregistravome ir kiekvienas užrašėme savo elektroninius paštus, į kuriuos gausime naujienas apie studijų užsienyje pakitimus.
Paskaitos lektorė Laura išdėstė septynias priežastis, kodėl verta stoti per KASTU:
1. Visos jų konsultacijos yra nemokamos.
2. Nebūtina turėti IELTS arba TOEFL atestatus.
3. Jie yra šalia, todėl puikiai supranta jaunimą. T.y. organizacijoje dirba jauni žmonės, kurių požiūris į pasaulį toks pat kaip mūsų, todėl jie ras tinkamiausią būdą išspręsti bet kokią iškilusią problemą ar klausimą.
4. Konsultuoja visais stojimo, darbo, dokumentų ruošimo ir apgyvendinimo klausimais.
5. Organizuoja stojimą suprantamomis ir skaidriomis sąlygomis.
6. Viską pamatysime savo akimis prieš stojant.
7. Studijos yra aukštos kokybės ir 100% finansuojamos.
     Po to lektorė paklausė mokinių apie pliusus ir minusus studijuojant Lietuvoje ir užsienyje. Už įvairius atsakymus gavome mažas dovaneles. Vėliau aptarėme Danijos ir Škotijos šalių švietimo sistemas, kuriose, beje, mokslas yra nemokamas, taip pat ir Anglijos švietimo sistemą, bet joje mokslas mokamas. Plačiau apie studijas ir įstojimo būdus bei procesus šiose šalyse galite pasiskaityti žurnale, kurį galite rasti mūsų mokyklos 303 kab. arba užsukę į internetinę svetainę adresu: www.kastu.lt .
     Vėliau mums papasakojo apie Tarptautinį studento pažymėjimą, kurį turėdamas sulauksi ypatingų nuolaidų ir privilegijų 40 000 vietų net 120 šalių, iš jų – daugiau kaip 1 000 vietų Lietuvoje. O tai reiškia, kad išleisite gerokai mažiau kelionėms, maistui, rūbams, kavinėms, ryšio paslaugoms, pramogoms ir kitiems tau be galo reikalingiems dalykėliams. Ši mokėjimo kortelė MasterCard pravers kiekviename žingsnyje kasdien. Jos sąskaitoje patogu laikyti pinigus, gauti stipendiją, atlyginimą ir kitas pajamas. Šia kortele galėsite atsiskaityti visose parduotuvėse ir internete, o jei prireiks grynųjų – išsiimsite bet kada daugybėje bankomatų Lietuvoje ir visame pasaulyje. Be to, galėsite šiuolaikiškai tvarkyti savo finansus internete. Be abejo, daugiau apie šią kortelę galite sužinoti užsukę į tinklapį www.seb.lt .
     Paskutinis lektorės Lauros klausimas buvo, kokios 3 kortelės įeina į šią vieną kortelę. Atsakiusiajai, kad įeina tarptautinis studento pažymėjimas + tarptautinė nuolaidų kortelė + tarptautinė mokėjimo kortelė, už teisinga atsakymą buvo padovanotes SEB banko laiškas, su kuriuo ji galės išsiimti kortelę nemokamai.
     Ši paskaita buvo tikrai įdomi ir, manau, ji suteikė daug kam reikiamos informacijos, kurios daugelis nežinojo, iš kur gauti.

IIId klasės gimnazistė Justina Paulauskaitė

Nuotraukos

 


     Spalio 14 d. grupelė IVd klasės gimnazistų lankėsi „Aušros“ muziejuje, kur  supažino su archeologiniais kasinėjimais, jų istorija.
     Šiame muziejuje sužinojome, kaip archeologai kantriai kasinėja žemę ir iš surinktos informacijos gabaliukų dėlioja praėjusio gyvenimo vaizdų mozaiką. Šioje naujoje edukacinėje programoje visi dalyviai galėjo trumpam tapti archeologais. Kiekvienam buvo skirtas plotelis su jame slypinčiais archeologiniais radiniais. Mus mokė taisyklingai kasinėti, tvarkyti radinius ir tiriamus plotus užfiksuoti pagal visas archeologijos mokslo taisykles.
     Edukacinė programa vyksta spalio-balandžio mėn. Ši programa skirta 7-12 klasių moksleiviams. Išsamesnę informaciją sužinosite Šiaulių „Aušros“ muziejaus svetainėje www.ausrosmuziejus.lt .   

                    IVd klasės gimnazistės Bertina Saldauskaitė ir Erna Šimkutė

Nuotraukos

 


     Grupelė IV klasių gimnazistų spalio 7 d. lankėsi Šiaulių rinktinės pasieniečių organizuotoje atvirų durų dienoje, kur buvo supažindinti su pasieniečio profesija, pareigomis, mokykla.
     Šiaulių rinktinėje  gavome daug naudingos informacijos apie studijas pasieniečių mokykloje. Mokslas šioje mokymo įstaigoje yra visiškai nemokamas, nes viską finansuoja valstybė. Kursantams pagal nuopelnus skiriamos stipendijos. Didžiausia jų siekia iki 480 Lt. Mokiniai aprūpinami apranga, avalyne, gyvenamąja vieta, maitinimu. Ä® mokyklą priimami Lietuvos Respublikos piliečiai, turintys ne žemesnį kaip vidurinį išsilavinimą, nepriekaištingos reputacijos, pagal asmenines, dalykines savybes, fizinį pasirengimą bei sveikatos būklę tinkantys tarnybos pareigoms.
     Baigus mokyklą išduodamas diplomas ir suteikiama pasieniečio profesinė kvalifikacija.Darbas garantuotas.
Norintys mokytis mokykloje turi kreiptis į tarnybos rinktinių personalo skyrių ir pateikti prašymus rinktinių vadams dėl siuntimo į mokyklą.
     Daugiau informacijos galite rasti tinklalapiuose: www.pasienietis.lt, www.pasienis.lt

IVd klasės gimnazistas Dovydas Pikelis




















Socialiniai partneriai



Facebook

Paieška





Vardadieniai
Šiandien vardadienius švenčia

Gostautas
Eisvydė
Marcijonas
Agnė

Lankomumas
Detaliau >>>

Egzaminatorius