Biudžetinė įstaiga, kodas juridinių asmenų registre 290532510, Lieporių g. 2, LT-78244 Šiauliai Tel./faks. (8 41) 552748, 8 695 07264, el. p. sauletekis@sauletekis.lt

PIT'o veikla 2010-2011 m. m.PIT'o veikla 2010-2011 m. m.

     Gegužės 17 dieną aštuntų klasių mokiniai kartu su mokytoja Ona Vėževičiene  lankėsi Šiaulių miesto Policijos muziejuje. Ten mus supažindino su įvairiais nusikaltėlių ginklais, matėme įvairias aprangas bei sužinojome, kokius telefonus anksčiau naudodavo policijoje. Matėme tramdomąją kėdę, įvairius policijos krepšinio komandos trofėjus...
     Visi mokiniai šia ekskursija buvo patenkinti ir grįžo į namus papildę žmogaus saugos žinias. Nuotraukos>>>

8b klasės mokinė Berta Šinkūnaitė

 



 

     Gegužės 12 dieną būrelį „Būk saugus“ lankantys gimnazistai su žmogaus saugos mokytoja vyko į Šiaulių miesto Priešgaisrinę tarnybą. Atvykę apžiūrėjome gaisrinės muziejaus eksponatus, išgirdome daug įdomių pasakojimų. Buvome pavedžioti po kitas tarnybines patalpas, turėjome galimybę iš arti apžiūrėti gaisrines mašinas. Po išvykos mums liko daug įspūdžių, kuriais dalinomės su draugais.
     Mokiniai liko dėkingi mokytojai bei mus taip šiltai priėmusiems gaisrinės darbuotojams. Nuotraukos>>>

8b klasės mokinė Roberta Jocaitė

 



 

     Balandžio 28 d. Europos informacijos centre – Europe Direct vyko seminaras jaunimui „INOVATYVUMAS–VERSLUMAS–SAVARANKIŠKO VERSLO PRADŽIA“. Mūsų gimnazistai dalyvavo šiame puikiame seminare.
     Seminaro metu jauni verslininkai Evaldas Damanauskas ir Rokas Kaukėnas, asociacijos „Jaunimo verslo klubas“ įkūrėjas Aleksejus Galkovskis dalijosi patirtimi, kaip pradedamas verslas „nuo nulio“, kokias pamokas jauni verslininkai išmoko ekonomikos sunkmečio laikotarpiu. Su seminaro dalyviais buvo diskutuojama, ko reikia sėkmingam verslui plėtoti: laiko, pinigų, idėjos o gal šiek tiek įžūlumo ir polinkio rizikuoti? VšĮ „Šiaulių verslo inkubatorius“ direktorius Alius Valys pristatė Šiaulių regiono ekonominę situaciją, verslo aplinką, smulkaus ir vidutinio verslo paramos ir skatinimo priemones. Lietuvos inovacijų centro atstovas Šiaurės Lietuvoje pristatė, kaip keičiasi verslo pasaulis, pateikė keletą Lietuvos ir užsienio verslo pasaulio situacijų, kai svarbiausiais veiksniais sėkmingam verslui vystyti tampa kitoks mąstymas, kitokia veikla ir gebėjimas tuo pasinaudoti reikiamu laiku, reikiamoje vietoje. Nuotraukos>>>

Ekonomikos mokytoja Giedrė Kielaitė



 

     Balandžio 14 dieną Šiaulių profesinio rengimo centre vyko Šiaulių apskrities mokiniams organizuoto konkurso „Mano svajonių profesija“ baigiamasis renginys, kurio metu paskelbti konkurso rezultatai.  Laureatėmis tapo Ia kl. mokinės Greta Pocevičiūtė, laimėjusi pirmą vietą ir Gabrielė Šepetauskaitė – antrąją. Sveikiname! Nuotraukos>>>

 

 

 



 

     Balandžio 14 d. Šiaulių „Saulėtekio“ gimnazijos IIIc klasės mokiniai vyko į Šiaulių universitetą ir išklausė paskaitą „Kaip tapti lyderiu?“. Paskaitą skaitė lyderystės studijų, ŠU, doc. dr. Lauma Liukinevičienė. Prelegentė uždavė pagrindinį paskaitos klausimą: „Ar jūs norite būti stumdomi, priklausomi nuo politinės santvarkos?“. Gimnazistams buvo aiškinama, ką reiškia žodžiai „lyderis“, „lyderystė“ ir panašiai. Paskaitos metu trečiokai atliko testą ir išsiaiškino, kas yra lyderiai ar geri vadybininkai. Paskaitos pabaigoje buvo prieita išvados - lyderis turi būti stipri asmenybė, kuri nebijo rizikuoti, kurti taisykles. Nuotraukos>>>

 

 



     „Saulėtekio“ gimnazijos ketvirtokai – fizikiukai kovo 31 d. dalyvavo fizikos konferencijoje „Karjeros planavimas ir fizika“, kuri vyko Šiaulių profesinio rengimo centro Technologijų skyriuje. Gavome daugybę naudingos informacijos apie tiksliųjų mokslų studijas, išgirdome įdomių žmonių pasakojimų, kas nulėmė jų domėjimąsi fizikos mokslu.
     Renginio organizatoriai sukūrė puikią atmosferą visiems dalyviams ir žiūrovams: grožėjomės ŠPRC Technologijų skyriaus sukurtais mokinių darbais bei nuotaiką kėlė lotynų šokių ritmai.
     Fizikiukų viktorinos metu susidūrėme su sunkiomis užduotimis, tačiau nepabūgome. Pati šauniausia buvo laboratorinio darbo užduotis: pasirodo, kad kaitrinė lemputė nedūžta, jei ji yra numetama statmenai žemyn. Pagalvokite kodėl?
     Renginio pabaigoje buvome apdovanoti diplomais ir saldžiais prizais. Tokių renginių tikimės ir daugiau. Nuotraukos>>>

IVc klasės gimnazistė Rūta Ramanauskaitė



 

     Kovo 24 d. Šiaulių arenoje vyko verslumą skatinantys renginiai „Versli Lietuva“. Mūsų II–IV klasių gimnazistai taip pat dalyvavo šiuose pirmą kartą Šiauliuose vykusiuose renginiuose. Renginių metu gimnazistai susitiko su įvairių sričių specialistais, aukštojo mokslo atstovais, sėkmingais  verslininkais ir pramogų pasaulio atstovais. Verslo atstovai dalinosi žiniomis, patirtimi ir sėkmės istorijomis, kaip pradėti ir sėkmingai plėtoti verslą. Susitiko su ISM ekspertu Arvydu Būta, vadybos ir psichologijos instituto profesore Aiste Diržyte, UAB „Baltic Champignons“ savininku Kęstučiu Jusčiu ir kt. verslo bei mokslo atstovais.
Tikimės, kad mūsų gimnazistus sudomino verslo pasaulis.

Ekonomikos mokytoja Giedrė Kielaitė


     Kovo 22 d. mokykloje lankėsi Šiaulių valstybinės kolegijos atstovai. Šiaulių valstybinė kolegija - kokybišką išsilavinimą teikianti aukštoji mokykla, užtiktinanti poreikių tenkinimą pagal kiekvieno asmens gebėjimus.
     Kolegijos atstovai pristatė fakultetus ir studijų programas.Šiaulių kolegija siūlo 22 studijų programas, iš jų keičiamos iš esmės pagal naują studijų kryptį - 3 studijų programos: kosmetologija, sausumos transporto technologijos ir turizmo administravimas. Taip pat gimnazistai buvo supažindinti su priėmimo tvarka. Nuotraukos>>>

Diana Kniežaitė

 


 

     Kovo 23 d. gimnazijoje buvo pristatytos studijų galimybės Danijos Demako aukštojoje mokykloje.
   Vadybos Institutas siūlo vadybos, turizmo, finansų, IT, architektūros specialybes. Akademiniai teoriniai  užsiėmimai derinami  su praktiniu darbu ir pavyzdžių nagrinėjimu. Studentų aktyvų  mokymosi  laiką skatina įvarūs projektai, ruošiami grupėse, taip pat ugdo bendravimą tarptautinėje aplinkoje. Šiame institute studijuoja studentai iš 25 skirtingų pasaulio šalių.
     Išsilavinimo Programos pripažintos vyriausybės ir tarptautinės visuomenės, apdovanotos ECTS balais (Europos Įskaitų Pernešimo Sistema - European Credit Transfer System).

                                                          Diana Kniežaitė

 


 

     Vasario 28 - kovo 7 dienomis gimnazijoje vyko PIT‘o savaitė.
Vasario 28 d. (pirmadienis)
Buvo pristatomos Lietuvos mokslo įstaigos ilgųjų pertraukų metu 204 kab. Mokiniai galėjo susipažinti su įvairiomis aukštosiomis mokyklomis, gauti kokybišką, aktualią informaciją apie mokymosi galimybes Lietuvoje.
Kovo 1 d. (antradienis)
PIT ’o patarėjos supažindino II- kus su studijų programų kryptimis. Taip pat pristatė svetainę www.lamabpo.lt, kuri sukurta ir jau eilę metų sėkmingai veikia. Asociacijos tikslas yra organizuoti ir koordinuoti bendrąjį priėmimą į Lietuvos aukštąsias mokyklas.
Kovo 2 d. (trečiadienis)
Buvo pristatyta  PIT’o  veikla. Mokiniams buvo teikiamos įvairiausios konsultacijos, buvo dalinami lankstinukai, žurnalai, skirtukai, visa tai buvo parvežta iš LITEXPO parodų rūmų. Tai buvo pati naujausia informacija apie studijų galimybes Lietuvoje ir užsienyje.
Kovo 4 d. (penktadienis)
8 ir I klasių mokiniai buvo anketuojami „Dėl būsimosios profesijos tipo nustatymo“. Klasių auklėtojai anketavo mokinius, suvedė duomenis ir juos pateikė PIT’o patarėjoms. Duomenys bus apibendrinti ir pristatyti klasės auklėtojų metodinės grupės susirinkime.
Kovo 7 d. (pirmadienis)
III–IV klasių mokiniams buvo pristatytos ISM ir LCC aukštosios mokyklos.
PIT’o savaitė mūsų gimnazijoje tampa tradiciniu renginiu. Tai padeda mokiniams pasirinkti savo kelią švietimo, mokymo bei užimtumo srityje ir objektyviai kurti savo profesinę karjerą.

PIT’o  patarėjos

 


 

     Sausio 24 d. gimnazijos mokinių prezidentas Martynas Klimanskas pakvietė VšĮ „Sėkmės mokykla“ filialo Šiauliuose atstovę supažindinti II-III gimnazijos klasių mokinius su VšĮ „Sėkmės mokykla” - neformalaus ugdymo organizacijos veikla. Ši organizacija  siekia prisidėti prie sėkmingų, aktyvių ir atsakingų piliečių visuomenės kūrimo Lietuvoje. Jos veiklą  sudaro keturios mokymų formos, skirtos vyresnių klasių moksleiviams:
I. Paskaitos ir praktiniai seminarai Lietuvos mokyklose.
II. Atviros konferencijos ir praktinės lyderystės forumai.
III. „Sėkmės klubas“.
IV.Vasaros stovyklos.



Neformaliojo švietimo ir pagalbos skyriaus vedėja Violeta Butkienė

 


 

 

     2011 m. vasario 3 d. III-IV klasių mokiniai vyko į Litexpo parodų rūmus apžiūrėti parodą „Mokymasis. Studijos. Karjera - 2011“. Gimnazistai turėjo puikią galimybę tiesiogiai susipažinti su aukštųjų mokyklų studijų programomis Lietuvoje ir užsienyje, išklausyti Švietimo mokslo ministro Gintaro Steponavičiaus pranešimą „Atrask pasaulį Lietuvoje“, užduoti jiems aktualius klausimus, padiskutuoti. Tikimės, kad mokiniai, kurie vyko į šią parodą, gavo daug informacijos ir atrado atsakymus į jiems rūpimus klausimus. Sėkmės Jūsų pasirinkimuose.
Nuotraukos>>>


Daugiau informacijos apie šią parodą galite rasti:

http://www.mokslas.lt/lt/mokslo_ir_studiju_sistemos_per/naujienos/ziniu_paroda_mokymasis_studijo/

 


     Lapkričio 17 d.Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijoje vyko specialybių mugė. Joje dalyvavo ir mūsų gimnazijos ketvirtokai. Geriausi savo srities žinovai, populiariausių specialybių atstovai bei sėkmingo verslo atstovai pasakojo apie darbo specifiką, dienotvarkę, studijų perspektyvas.Taip pat iš pirmų lūpų sužinojo apie aukštojo mokslo ir dabartinės darbo rinkos specifiką. Mugėje buvo pristatyta daugiau kaip dešimt specialybių. Nuotraukos>>>


Diana Kniežaitė

 


 

     Lapkričio 15 d. gimnazijos ketvirtokai lankėsi Šiaurės Lietuvos kolegijoje. Gimnazistai buvo supažindinti su bakalauro studijų programomis, kurias siūlo ši aukštoji mokykla. Šiaurės Lietuvos kolegijoje vykdomos kokybiškos studijos, orientuotos į praktinę veiklą, kuriama ir puoselėjama moderni ir demokratiška aukštosios mokyklos aplinka. Šioje kolegijoje užtikrintos geros studijų sąlygos: įrengta moderni studijų bazė, sukaupta turtinga biblioteka, puikios galimybės saviraiškai. Nuotraukos>>>

                                               Diana Kniežaitė

 


 

     Jums dar neteko skaityti žurnalo „Jaunasis tyrėjas“? Kviečiame pasidomėti. Jau išleisti du šio žurnalo numeriai.

Pirmasis numeris

Antrasis numeris

 


     Lapkričio 11 d. „Saulėtekio“ gimnazijoje III-IV klasių gimnazistai buvo supažindinti su studijų galimybėmis užsienyje.
     Organizacijos Kastu atstovė Agnė Burbaitė pristatė informaciją apie galimybę studijuoti Danijoje, Anglijoje, Škotijoje, Švedijoje, Nyderlanduose. Stojimo procesas į Kastu International siūlomas aukštąsias mokyklas susideda iš trijų etapų: elektroninės stojimo anketos pildymo, anglų kalbos testo laikymo ir individualaus interviu. Sėkmingai praėjus šiuos etapus iš aukštosios mokyklos gaunamas priėmimo laiškas, po kurio galima ruoštis gyvenimo kelionei.
     Studijos Danijoje, Švedijoje, Škotijoje (išskyrus magistratūros studijas Škotijoje) – nemokamos! Detalesnės ir platesnės informacijos ieškokite tinklapyje www.kastu.lt . Nuotraukos>>>

 


 

 Dream Foundation yra viena didžiausių studijas užsienyje siūlančių organizacijų Europoje, suteikiančių puikias galimybes ir palengvinančių visą stojimo procesą trokštantiems studijuoti užsienio valstybėje. Diplomas, įgytas užsienyje, privers jaunus žmones praregėti, suteiks naudingos patirties ir ryšių, ateityje padėsiančių atverti daugiau durų į sėkmę.

Daugiau informacijos galite rasti internetiniame puslapyje: http://www.dreamfoundation.eu/

 



     Spalio 12 d. gimnazijoje lankėsi Klaipėdos verslo aukštosios mokyklos atstovė. Ji supažindino su mokykla, studijomis, mokyklos teikiamomis perspektyvomis. Daugiau apie šią aukštąją mokyklą, kurios šūkis „Puikus startas! Užtikrinta ateitis!”, galite sužinoti internete: www.kvam.lt . Nuotraukos>>>

 

 

 


     Kasmet mūsų gimnazijoje mokiniams siūloma vis daugiau pasirenkamųjų dalykų. Jau nebe pirmus metus mokiniai renkasi mokytis psichologiją, ekonomiką, braižybą, trečiąją užsienio kalbą (rusų, prancūzų ar vokiečių), kompiuterines technologijas, sveiką gyvenseną. Šiemet pasiūlytas naujas pasirenkamasis dalykas – verslo teisės pradžiamokslis. Šį dalyką pasirinkę gimnazistai sužinos, kas yra baudžiamoji, civilinė, darbo teisė, mokysis steigti įmones, plėsti jų veiklą, sudarinėti įvairiaus tipo sutartis. Šį modelį dėsto „Saulėtekio“ gimnazijos ekonomikos - vadybos mokytoja Giedrė Kielaitė. Bendradarbiaudami su Šiaurės Lietuvos kolegija, plečiame gimnazistų akiratį. Rugsėjo 16 d. minėtoje kolegijoje III-ųjų klasių gimnazistai klausėsi paskaitos, kurią skaitė kolegijos Teisės katedros vadovė Eglė Šiukevičienė. Tai jau nebe pirmas kartas, kai mūsų gimnazistai lankosi šioje kolegijoje.


Ekonomikos - vadybos mokytoja Giedrė Kielaitė


     Rugsėjo 13 d. Šiaurės Lietuvos kolegijoje mūsų gimnazijai atstovavusi gimnazijos direktorė Jūratė Kaščiuškienė pasirašė bendradarbiavimo sutartį su šia kolegija, atstovaujama direktoriaus Mykolo Dromanto.
     Abi šalys sutarė dalintis akademine informacija, profesine patirtimi, dalyvauti bendruose renginiuose, bendradarbiauti rengiant ir įgyvendinant projektus, organizuojant mokslinius tyrimus. Mūsų gimnazijos mokiniams, įstojusiems į minėtą kolegiją ir mokantiems visą studijų kainą, kitamet bus suteikta mokesčio už studijas nuolaida pirmais mokslo metais.

Plačiau apie Šiaurės Lietuvos kolegiją >>>




















Socialiniai partneriai



Facebook

Paieška





Vardadieniai
Šiandien vardadienius švenčia

Tolmantas
Žadmantė
Morkus

Lankomumas
Detaliau >>>

Egzaminatorius