Biudžetinė įstaiga, kodas juridinių asmenų registre 290532510, Lieporių g. 2, LT-78244 Šiauliai Tel./faks. (8 41) 552748, 8 695 07264, el. p. sauletekis@sauletekis.lt

2014-10-24 Vyksta projektas „Saulėtekio“ paparacai 2014“

     Spalio 21 dieną prasidėjo projektas „Saulėtekio“ paparacai 2014“. Jame dalyvauja ne tik mūsų gimnazistai, bet ir mokiniai iš Gegužių ir „Rasos“ progimnazijų. Spalio 21-23 dienomis dalyviai  lankėsi Šiaulių regiono televizijoje „Splius“, Šiaulių universitete, atliko jiems skirtas užduotis, o labiau susipažinti padėjo bendravimas žaidžiant boulingą. Apie savo veiklą rašė ir patys dalyviai gimnazijos „Facebook'o“ paskyroje. Kviečiame paskaityti, pažiūrėti nuotraukų ir vaizdo įrašų.


     Projektas tęsiasi: per mokinių atostogas dalyviai baigs skirtus darbus, o baigiamasis renginys vyks lapkričio pradžioje.

     

Projekto vadovai Lina Jokubauskienė, Ričardas Gečas, Vytautas Šalavėjus


2014-10-24 „Saulėtekio“ gimnazistų išvyka pas ūkininką Eugenijų Stonį

     Mes, „Saulėtekio“ gimnazijos gimnazistai, ekonomikos pamokas mokomės ne tik tradiciškai sėdėdami klasėse, bet ir už gimnazijos ribų. Mokytoja  Giedrė, mums pasiūlė sužinoti verslo kūrimo subtilybių apsilankant pas šiuolaikinį ūkininką Eugenijų Stonį. Jis įsikūręs Žagarės miestelyje, netoli Joniškio. Eugenijaus ūkyje ganosi  apie 150 karvių. Visas jas „aptarnauti“ pasitelkiamos šiuolaikinės technologijos, kad darbas vyktų greičiau. Čia gaminama šviežia ir natūrali produkcija - įvairūs sūriai, skirtingais pagardinimais, tirštas, neapsakomo skonio  jogurtas... Degustavome... pirštus apsilaižysi! Kaip gera prisiliesti prie to tikrojo, natūraliojo, riebiojo produkto, gaminamo tik iš šviežaus pieno!..  Šeimininkai išdavė mums mažą jogurto pagaminimo paslaptėlę, tad jeigu ir Jūs norite sužinoti, nuvažiuokite ten ir patys apsilaižykite pirštukus! Pažadu, įsitikinsite, jog nieko nėra skaniau už tą tikrą, lietuvišką Eugenijaus Stonio pagamintą produkciją!.. Pabuvojome tvarte, kuriame maitinosi eilės karvių, turbūt 100, nes kita mažuma rupšnojo žolę laukuose. Kvapas - savotiškas, žinot, visgi kaimo aplinka... Bet mūsų jis neišbaidė, tik leido labiau pajusti darbą, gamtą, natūralumą ir Lietuvą...

 

IIa klasės gimnazistė Teodora Plepytė


2014-10-23 Kūrinių ištraukos iš profesionalaus skaitovo lūpų

     Į susitikimą su aktoriumi – skaitovu (taip jį vadinti prašo pats aktorius) Raimundu Lukšu spalio mėnesį tradiciškai vėl rinkosi „Saulėtekio“ gimnazistai. Aktorius amintinai skaitė ištraukas iš B. Sruogos „Dievų miško“, Just. Marcinkevičiaus trilogijos „Mindaugas – Mažvydas – Katedra“, A. de Sent Egziuperi „Mažojo princo“, E. Hemingvėjaus „Senio ir jūros“.

plačiau >>>

 


2014-10-22 Svajonių profesijos nuotrauka mainais į planšetinį kompiuterį ir fotoaparatą!

     Profesinės savanorystės iniciatyva „Kam to reikia?!“ drauge su fotografų tandemu „Tomas&Lukas“ kviečia visos šalies moksleivius dalyvauti fotografijų konkurse. Iki  spalio 26 dienos mokiniai kviečiami kurti nuotraukas apie savo svajonių profesiją ir siųsti jas iniciatyvos komandai. Konkurso nugalėtojai bus paskelbti spalio 27 dieną: 2 geriausių nuotraukų autoriai bus apdovanoti prizais – plašetiniu kompiuteriu „Samsung Galaxy Tab 10.1“ bei momentiniu fotoaparatu „Fujifilm instax mini 90“. plačiau>>>

Lina Šidlauskienė

 


 

2014-10-20 Susitikimas su atstove iš nevyriausybinės organizacijos „Kastu International“

     Spalio 8 d. gimnazijoje lankėsi nevyriausybinės organizacijos „Kastu International“atstovė. Ji supažindino su švietimo sistema, aukštųjų mokyklų bei studijų finansavimo galimybėmis penkiose skirtingose šalyse: Danijoje, Švedijoje, Nyderlanduose, Anglijoje bei Škotijoje. Kastu tikslas – padėti įstoti į užsienio aukštąją mokyklą ir pasirūpinti, kad stojimo procesas būtų paprastas, suprantamas ir patikimas. Stojant į užsienio aukštąsias mokyklas laikomi brandos egzaminai neturi didelės įtakos. Svarbiausia yra teisingai užpildyti stojimo anketą bei parašyti gerą ir išsamų motyvacinį laišką. Dauguma užsienio aukštųjų mokyklų didžiausią dėmesį kreipia ne į pažymius, o į  asmenines savybes. Studijos užsienyje suteiks ne tik reikalingas žinias, patirtį, bet ir galimybę gyventi tarptautinėje bendruomenėje bei užmegzti naudingas pažintis.

Diana Kniežaitė

 


 

2014-10-07 „Tyrėjų naktis“ gimnazijoje

     Nebūtina gimti Einšteinu, kad kas dieną atrastum ką nors naujo.
     Gerti negalima išpilti! Kur rašyti kablelį?
     Dešimtoji „Tyrėjų naktis“ vėl pakvietė į nepakartojamus renginius rugsėjo 26 d. Per chemijos pamokas gimnazistai tyrinėjo gaiviųjų gėrimų kokakolos savybes, kodėl ji gaivesnė už kitus gėrimus, ar ją gerti sveika?

 

 

 


2014-10-17 Prasideda projektas „Saulėtekio“ paparacai 2014“

     Jau spalio 21 dieną startuos projektas „Saulėtekio“ paparacai 2014“. Spalio 17 d. į įvadinį instruktažą susirinko mokiniai, norintys dalyvauti projekte. Šiemet žurnalistikos „duonos“ paragaus ne tik mūsų gimnazistai, bet ir mokiniai iš Gegužių ir „Rasos“ progimnazijų. Pirmajame susitikime buvo primintos dalyvavimo sąlygos, supažindinta su planuojama veikla, atsakyta į dalyvių klausimus. Šių metų projekto partneriai Šiaulių regiono televizija „Splius“ ir Šiaulių universiteto Dailės katedra.

Projekto vadovai Lina Jokubauskienė, Ričardas Gečas, Vytautas Šalavėjus

 

Nuotraukos >>>





















Socialiniai partneriai



Facebook

Paieška





Vardadieniai
Šiandien vardadienius švenčia

Tolmantas
Žadmantė
Morkus

Lankomumas
Detaliau >>>

Egzaminatorius