Biudžetinė įstaiga, kodas juridinių asmenų registre 290532510, Lieporių g. 2, LT-78244 Šiauliai Tel./faks. (8 41) 552748, 8 695 07264, el. p. sauletekis@sauletekis.lt

Fotografijos būrelisFotografijos būrelis

   Tikslas – išmokyti taisyklingai ir gražiai fotografuoti, supažindinti mokinius su fotografavimo subtilybėmis. Norintys tobulinti save fiksuodami dokumentiką gilinasi į medžiagą.

   Meninė fotografija – sritis meniškos sielos žmonėms. Tai nuotraukos įvaizdžiui formuoti, medžiaga socialiniams tinklams ir kt. Supažindinama ir su filmavimu, specifiniais „Tik Tok“ kūrimo niuansais.

   Programa skiriama mokiniams, kurie labai domisi informacinėmis technologijomis bei šiuolaikinėmis meno formomis, nori užsiimti aktyvia menine veikla bei patirti kūrybinio proceso džiaugsmą. Mokinys, pasitelkdamas menines ir technines priemones, mokės kokybiškai užfiksuoti buitinius įvykius, raiškiai kalbės, mokės kurti tekstą reikiama tematika, galės rinktis vadybininko specialybę ir dirbti reklamos kūrimo srityje, rinktis fotografo, kino ar televizijos operatoriaus, režisieriaus ar kitas su kinu susijusias profesijas.

   Komunikavimas – įvaldydami meninės kalbos simbolius ir išreikšdami jais savo sumanymus, skleisdami savo meninę patirtį bei kūrybos produktus mokiniai bendrauja tarpusavyje, diskutuoja.

   Kultūrinis sąmoningumas – motyvuotai dalyvaudami kūrybos bei meno vertinimo veiklose mokiniai ugdosi teigiamas nuostatas į meninio ugdymo dalykus, aiškinasi meno svarbą asmenybei tobulėti, individualumui skleisti, įgyja meniniam komunikavimui reikiamų žinių, specifinių ir bendrųjų gebėjimų, pažįsta ir mokosi gerbti bei vertinti kitų tautų ir kultūrų meninę raišką.   NUOTRAUKOS >>>

:: Video - Trečiokų sveikinimas abiturientams 2023 ::

:: Mūsų veiklą galite stebėti FB https://www.facebook.com/Sauletekis ::

Gediminas Beržinis Beržinskas



















Socialiniai partneriai



Facebook

Paieška





Vardadieniai
Šiandien vardadienius švenčia

Barvydas
Neris
Pijus
Angelas
Anielius

Lankomumas
Detaliau >>>

Egzaminatorius